cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

Ponad 75% osób czuje się zła lub zirytowana, gdy odczuwa głód.
logo-head
czytaj dalej
Badania na ten temat zostały przeprowadzone przez firmę 23andMe prowadzącą testy DNA. W badaniu wzięło udział 100 tysięcy osób. Zdaniem badaczy niektóre kombinacje genów pojawiają się częściej u osób, które odczuwają złość, gdy są głodne. Co ciekawe - geny te korelują z występowaniem problemów psychicznych - depresji i schizofrenii. Okazuje się też, że najbardziej skłonnymi do bycia "głodnymi i złymi" mają kobiety oraz osoby obu płci poniżej 50.roku życia.
Źródło:  businessinsider.com.pl
Dodano: 20.02.2021
autor: MarcinZbezu

Zobacz również

To było NIE-SA-MO-WI-TE! Inter wygrał 4:3 z Barceloną, w dwumeczu 7:6 i awansował do finału Ligi Mistrzów!
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Fundacja Rak’n’Roll apeluje do kandydatów na prezydenta o wprowadzenie „Dnia na U” – pełnopłatnego dnia wolnego na badania profilaktyczne. To odpowiedź na fakt, że tylko 1/3 Polaków bada się regularnie, a główną przeszkodą jest brak czasu.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Tak wygląda wnętrze Boeinga 787 bez siedzeń.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
W latach 70. młody inżynier Eric Favre zastanawiał się dlaczego ludzie ustawiają się w ogromnej kolejce do kawiarni Sant’Eustachio Il Caffè w Rzymie, a inne kawiarnie są znacznie mniej popularne.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Favre zauważył, że barista w Sant’Eustachio Il Caffè w przeciwieństwie do innych, wielokrotnie pompował dźwignię ekspresu. Ten sposób napowietrzania wody zwiększał utlenianie kawy, wydobywając z niej więcej aromatu i tworząc bogatszą cremę.
logo-head
Dodano: 06.05.2025