cookies

Serwis korzysta z plików cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę, że będą one umieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo zmienić ustawienia dotyczące plików cookies w swojej przeglądarce.

Xueli jako niemowlę została porzucona przez swoją rodzinę z powodu albinizmu. Dziś ma 16 lat i jest modelką Vogue oraz ma na koncie współpracę z największymi markami modowymi.
logo-head
czytaj dalej

Xueli została pozostawiona pod sierocińcem w Chinach jako niemowlak. W tym kraju albinizm postrzegany jest jako zły omen i wielu rodziców, którym rodzi się albinotyczne dziecko decyduje się na jego porzucenie. W wieku 3 lat Xueli została adoptowana przez holenderską rodzinę i wraz ze swoimi nowymi rodzicami przeniosła się do Europy.

Pierwszą pracę w charakterze modelki Xueli dostała w iwkeu zaledwie 11 lat. Dziś dziewczyna ma na swoim koncie współprace z najlepszymi światowymi fotografami, jest twarzą wielu luksusowych marek modowych oraz została modelką magazynu Vogue.

Albinizm to brak pigmentu w skórze, włosach i tęczówce oka. Albinizm w naturze występuje rzadko - u ludzi średnio od 1:5000 do 1:15000 dzieci rodzi się jako albinosy lub albinosy częściowe.

Źródło:  www.boredpanda.com
Dodano: 06.05.2021
autor: MarcinZbezu

Zobacz również

To było NIE-SA-MO-WI-TE! Inter wygrał 4:3 z Barceloną, w dwumeczu 7:6 i awansował do finału Ligi Mistrzów!
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Fundacja Rak’n’Roll apeluje do kandydatów na prezydenta o wprowadzenie „Dnia na U” – pełnopłatnego dnia wolnego na badania profilaktyczne. To odpowiedź na fakt, że tylko 1/3 Polaków bada się regularnie, a główną przeszkodą jest brak czasu.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Tak wygląda wnętrze Boeinga 787 bez siedzeń.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
W latach 70. młody inżynier Eric Favre zastanawiał się dlaczego ludzie ustawiają się w ogromnej kolejce do kawiarni Sant’Eustachio Il Caffè w Rzymie, a inne kawiarnie są znacznie mniej popularne.
logo-head
Dodano: 06.05.2025
Favre zauważył, że barista w Sant’Eustachio Il Caffè w przeciwieństwie do innych, wielokrotnie pompował dźwignię ekspresu. Ten sposób napowietrzania wody zwiększał utlenianie kawy, wydobywając z niej więcej aromatu i tworząc bogatszą cremę.
logo-head
Dodano: 06.05.2025