Z powodu szalejącej inflacji, braku rąk do pracy, i niskich temperatur na początku wiosny ceny warzyw w Polsce wynoszą nawet 5 razy więcej, niż na wiosnę ubiegłego roku.
czytaj dalej
„Pietruszki nie ma i na razie nie będzie. Jest tak droga, że nie znajdę na nią kupca” - mówi jeden ze sprzedawców na łamach serwisu Money. Rekordzistą wzrostu ceny wśród warzyw jest kapusta czerwona z 500-procentowym wzrostem ceny w stosunku do 2020 roku. Swoiste rekordy cenowe bije również bób, za którego kilogram trzeba obecnie zapłacić… 42 złote. W 2018 roku za kilogram tego sezonowego warzywa płaciliśmy o tej porze roku kilka złotych.
Źródło: www.money.pl
Dodano: 16.06.2021
autor: MarcinZbezu
Zobacz również
Dodano: 29.04.2024
Dodano: 27.04.2024
Dodano: 27.04.2024
Dodano: 27.04.2024
Dodano: 27.04.2024